در قرون وسطی مردم بر این باور بودند که هر چه می خورند بر خلق و خوی آنها تأثیر می گذارد.اگر در جستجوی تحریک قوای جنسی بودند,درمان آن خوردن تخم مرغ,گوشت گاو ,انار و طاووس بود.احساس غم و ناراحتی را با مصرف میوه به,خرما و گل انگور کولی رفع می کردند.در غیاب آرامش بخش ها و مسکن ها,آنها از کاهو و کاسنی تلخ بعنوان  تسکین دهنده و آرامش بخش استفاده می کردند.
بنابراین چه موقع این ایده را که غذا می تواند بر یکی از بزرگترین اندام هایمان یعنی مغز اثر بگذارد نادیده گرفتیم؟در حالیکه ارتباط بین غذا و دیابت ها,بیماری قلبی و چاقی به خوبی اثبات شده است.هر ارتباطی بین سلامت ذهنی و رژیم غذایی غیر قطعی و مقایسه ای است.اما بتدریج در حال تبدیل شدن به یک موضوع جدی تحقیقی است.
 نتیجه تحقیق صورت گرفته بوسیله یک تیم رهبری شده توسط لینا بیگداچ استادیار تحقیقات خوشی و سلامتی بینگ هومتن نیویورک عیان ساخت که جوانان زیر30سالی که بیش از سه مرتبه در هفته فست فود می خوردند اندوه و پریشانی ذهنی بیشتری داشتند.
 فست فود معمولا" از نظر ترانس اشباع شده و اسیدهای چرب امگا شش غنی است.بطریقی که می تواند یک عکس العمل اشتعالی درجه پایینی را در بدن برانگیزاند که به نوبت در ارتباط با اضطراب و افسردگی هم در حیوان و هم در انسان است. 
برای بزرگسالان بیش از 30سال تحقیق نشان داد که خوردن کربو هیدرات کم و میوه بیشتر اضطراب و افسردگی را کاهش می دهد.میوه ها سرشار از آنتی اکسیدان هایی هستند که از مغز حفاظت می کنند,اما اثر کربوهیدرات پایین یک معما است زیرا کربو هیدرات ها تولید سروتونین (ماده شیمیایی درون مغز که به انتقال پیام ها و احساس شادی کمک می کند)را بهبود می دهند.
نتیجه مطالعات حاکی از آن است که رژیم غذایی میوه و سبزیجات برای مغز و بدن خوب است.بیگداچ می گوید,"این رژیم محتوی تمام عناصری است که برای ساختار سالم مغز مهم هستند."این عناصر عبارتند ازاسیدهای چرب دارای حلقه های اشباع نشده,مواد معدنی مانند روی گرفته شده  از حبوبات کامل,گوشت و شیر,منیزیم ناشی از سبزیجات برگ سبز و ویتامین های B,CوEحاصل از سبزیجات و میوه ها و محصولات لبنی است.
(Source: The Guardian)
ترجمه و تلخیص:غریب واحدی پور