گام های ساده برای احساس اعتماد به نفس اجتماعی بیشتر
پست شده: ۱۷ژوئیه ۲۰۲۰
اختلال اضطراب اجتماعی اغلب بد فهمیده می شود و خیلی از مردم می توانند در سکوت رنج ببرند. مشکلی خیلی بیشتر از احساس خجالت و عدم تمایل برای بلند صحبت کردن در گروههای بزرگ است. واقعاً می تواند کنترل زندگی روزانه تان را بدست گیرد و در روند آن اختلال ایجاد کند. انجمن مراقبت از اضطراب بریتانیا بیان می کند که اضطراب اجتماعی یک عارضه مضطرب کننده عمومی است که ۴۰درصد جمعیت از آن رنج می برند.
*جوانان دارای اضطراب اجتماعی
تجربه اضطراب اجتماعی و ترس از تعاملات اجتماعی می تواند غلبه بر مسئولیت های ساده را تقریباً غیر ممکن سازد. بنا به گزارش انجمن افسردگی و اضطراب ایالات متحده، بر طبق یک برآورد تخمینی 15میلیون آمریکایی بزرگسال دارای اضطراب اجتماعی هستند که نوجوانان بالغ در حال ورود به دبیرستان یا کالج بطور ویژه مستعد هستند. علائم اضطراب اجتماعی معمولاً در حدود سن 13سالگی آغاز می شوند.
خبر خوب این است که روش هایی برای شکل گیری عادات جدید به منظور تسکین اضطراب اجتماعی و غلبه بر آن وجود دارد.
۱) افکار اضطرابی و منفی خودتان را بچالش بکشید.
در زمان هایی ممکن است احساس کنید که راجع به روش احساس و چگونگی تفکر خود هیچ کاری نمی توانید انجام دهید. حال آنکه در عالم واقعیت، تعدادی از اقدامات هستند که می توانند در این زمینه کمک کنند.
به چالش کشیدن افکار منفی و ذهنی تان می تواند روش موثری برای کاهش علائم و اثرات اضطراب اجتماعی باشد. با شناسایی افکار مضطرب کننده ای آغاز کنید که موقع اندیشیدن به موقعیت های اجتماعی بطرز خودکار به ذهن تان می رسند. سپس این افکار را آنالیز و آنها را بچالش بکشید. بپرسید که چرا اینگونه فکر می کنید و آیا اولین واکنش تان این است که چگونه احساس می کنید یا فقط همیشه بدترین وضعیت را تصور می کنید. تغییر روشی که فکر می کنید سفری طولانی و نه یک مشکل رفع شدنی فوری است، اما ذهن عنصر قدرتمندی است و این امکان پذیر است.
۲) آگاه و هوشیار باشید.
هوشیاری و تمرین مدیتیشن ذهن آگاهی کمک می کند تا در زمان حال حاضر باشید و به روشی مثبت و غیر قضاوتی از افکار و احساسات خودتان آگاهی داشته باشید. در یک تحقیق منتشر شده در مجله علم اعصاب احساسی و شناختی، محققین دریافتند که مدیتیشن دارای اثراتی بر روی فعالیت در نواحی ویژه مغز است. مشارکت کنندگانی که سطوح نرمال اضطراب داشتند در کلاس های مدیتیشن ذهن آگاهی ۲۰دقیقه ای شرکت کردند. آنها پس از آموزش ذهن آگاهی متوجه ۳۹درصد کاهش در سطوح اضطراب خود شدند.
توجه؛ ذهن آگاهی فرآیندی روانشناختی و به معنای توجه به تجربیات زمان حال است.
۳) به یک کافی شاپ بروید.
اگر از تماشای فیلم های آنلاین یا اطلاع بموقع از زمان پخش نمایش تلویزیونی مطلوب خود لذت می برید، پس سعی کنید تبلت یا لپ تاپ خودتان را به نزدیک ترین کافی شاپ ببرید. فعالیتی را که دوست دارید و با آن احساس راحتی می کنید در محیطی که معمولاً مضطرب تان می سازد انجام دهید. از راحتی و آشنایی توان تمرکز بر کاری که فقط انجام می دهید برخوردارید، اما چنین فعالیتی بر مرزهایتان نیز اعمال فشار می کند. خوشبختانه، می توانید به خود فشار اعمال کنید ولی هم زمان در حوزه آسودگی روانی خودتان هم باقی بمانید.
۴) یک سلسله مراتب مواجهه خلق کنید.
هر موقعیت اجتماعی را بر اساس میزان احساس اضطراب شناسایی و رتبه بندی کنید. برای مثال، صفر به معنای عدم وجود اضطراب و ده حمله پانیک(وحشت زدگی)کامل است.
لیستی بسازید و بنویسید فکر می کنید که هر موقعیتی را صرفنظر از اینکه چقدر کوچک یا بزرگ باشد از قدم زدن به درون اتاق در یک دورهمی یا پرسیدن ساعت از یک غریبه در وسایل حمل و نقل عمومی چگونه احساس می کنید. نوشتن پیش بینی خودتان بر روی تیکه ای کاغذ مهم است. بطریقی که موقعی زمان تجربه آن می رسد، بدانید که فکر می کردید چه احساسی دارید.
۵) بر خودتان تمرکز نکنید.
موقع قرار گرفتن در موقعیت هایی که بطور ویژه مظطرب تان می کنند توقف پچ پچ های ذهنی بی پایان سخت است. ما اغلب به درون خودمان متمایل می شویم و بر خودمان و اینکه دیگران چگونه ما را می نگرند، تقریباً همیشه هم فرض می کنیم که نگرش آنها منفی است تمرکز می کنیم. فکر اینکه موقع ورود به درون اتاق هر کسی به شما نگاه می کند و شما را به هر طریقی قضاوت می کند؟ بی اساس است.
تمرکز بر خودتان و آنچه که سایر مردم راجع به شما فکر می کنند را متوقف سازید. بر دیگران تمرکز کنید، سعی کنید در زمان حال باشید و ارتباطات صادقانه برقرار کنید. هیچ کسی کامل نیست، بنابراین سعی کنید در لحظه حال باشید و واقعاً به آنچه گفته می شود گوش دهید.
۶) برای کاهش اضطراب یک سبک زندگی سالم تر برگزینید.
ذهن و بدن با هم ارتباط دارند و چگونگی رفتارتان با بدن می تواند اثر چشمگیری بر روی بقیه زندگی تان از جمله سطوح اضطراب تان داشته باشد. انجام تغییرات جزئی در سبک زندگی می تواند به بهبود اعتماد به نفس و نیز توانایی جهت غلبه بر اثرات اضطراب کمک کند. با عدم نوشیدن قهوه و نوشیدنی های کافئین دار پس از یک زمان معین، مصرف کافئین خود را محدود یا از آن اجتناب کنید. نوشیدنی های انرژی زا بعنوان یک مهیج عمل می کنند و اثرات اضطراب را افزایش می دهند. ورزش فیزیکی را در زندگی روزانه تان در اولویت قرار دهید و سعی کنید گاهی اوقات فعال باشید؛ حتی یک پیاده روی تند وقت ناهار می تواند روش فوق العاده ای برای تحقق چنین هدفی است.
الکل فقط در حد اعتدال بنوشید؛ اگر چه در ظاهر ممکن است سیستم عصبی تان را آرام کند، اما احتمال یک حمله اضطراب را هم افزایش می دهد. آب فراوان بنوشید، بدنتان را آب دار نگهدارید و خواب با کیفیت خیلی زیاد داشته باشید. هنگامی که از خواب محروم شوید، خیلی بیشتر مستعد اضطراب هستید و وضع روانی تان می تواند تا حد زیادی تحت تاثیر قرار گیرد. تحقیق جدید بیانگر آن است که محرومیت از خواب واقعاً می تواند موجب بروز یک اختلال اضطراب گردد.
۷) نفس تازه بگیرید.
علائم بدنی اضطراب شامل افزایش ضربان قلب، تاپ تاپ کردن قلب، سرگیجه وگرفتگی عضله هستند. آموختن یک دقیقه درنگ و کند کردن نفس می تواند کمک کند تا دوباره کنترل بدنتان را بدست گیرد.
راحت و آسوده بنشینید، سپس بزرگترین نفس خود در طول روز را به درون فرو ببرید و آن را چند ثانیه ای نگهه دارید. بعد بکندی آن را بیرون بدهید، هر قدر هوایی را که ممکن است بیرون بدهید. با نفس عمیق دیگری شکم خودتان را با هوا پر کنید و تا زمانیکه احساس کنید نفس تان به حد نرمال رسیده است ادامه دهید.
۸) با اعتماد به نفس رفتار کنید.
تعداد زیادی از بزرگسالان از فوبیای اجتماعی و کمرویی فلج کننده رنج می برند. به همان روشی که دوچرخه سواری را آموختید می توانید بیاموزید که با اعتماد به نفس و بی پروا باشید. با اعتماد به نفس بیشتر رفتار کنید و مردم بطور مثبت واکنش نشان خواهند داد.
این بدان معنا نیست که نیاز است سبک سر و دلقک گروه یا در مرکز توجه باشید. فقط راجع به قاطع و با اعتماد به نفس بیشتر بودن است. آنچه که در ابتدا وحشتناک بنظر می رسد بتدریج با گذر زمان بهتر احساس می شود.
۹) موقعیت های اجتماعی را شناسایی و در آنها مشارکت کنید. برای بیشتر اجتماعی شدن تلاش آگاهانه ای کنید. بطور فعال محیط های اجتماعی حمایتی را که می توانند به شما جهت غلبه بر ترس هایتان کمک کنندجستجو کنید. می توانید با یک کلاس آموزش مهارت های اجتماعی شروع کنید. در چنین کلاسی قبل از وارد شدن به دنیای واقعی می توانید تعاملات اجتماعی خودتان را بدرستی تمرین کنید. در مورد آنچه هنگام وارد شدن به یک موقعیت اجتماعی ناآشنا یا موقعیتی که در آن مضطرب هستید باید بگویید و انجام دهید به شما توصیه هایی ارائه می دهد.
۱۰) با خودتان مهربان باشید. هیچ کسی کامل نیست و هر کسی در زندگی اش در اکثر موقعیت ها احساس شرمندگی و معذب بودن می کند. غلبه بر اضطراب اجتماعی به هیچ وجه آسان نیست. اوقاتی را تجربه می کنید که منفی می اندیشید و دوباره به عادات قدیم می لغزید. اگر احساس می کنید که از نفس افتاده یا خسته شده اید، ممکن است بیشتر از حد نرمال مضطرب شوید، اما بدان معنا نیست که شکست خورده اید. فقط یک دقیقه زمان بگیرید، بر زمان حال تمرکز کنید و تکنیک هایی را که در حال کار بر روی آنها بوده اید تمرین کنید.
۱۱) گفتگو کنید.
با غلبه بر اضطراب اجتماعی و کمرویی، خوشبختانه در حین مکالمات شروع به احساس اطمینان بیشتری می کنید. گفتگو با شخصی می تواند خیلی چالش برانگیز باشد و دانستن آنچه باید بگوئید آسان نیست. گاهی اوقات یک سکوت ناشی از عدم کارآزمودگی می تواند بطریقی احساس شود که انگار یک عمر دوام دارد. گفتگو با مردم بتدریج کمک می کند تا با گذر زمان کمتر مضطرب شوید.
۱۲) با ترس های خودتان مواجه شوید.
گام نهائی مواجه شدن با ترس های خودتان هست. اگر خود را در معرض موقعیتهایی که مضطرب تان می کنند قرار ندهید غلبه بر اضطراب اجتماعی غیر ممکن است. با استفاده از اجتناب بعنوان یک ابزار غلبه، به خودتان کمک نکرده یا رشد شخصی را تقویت نمی کنید.
مطالعات بیشمار نشان داده است که مواجهه درمانی یعنی مواجهه شدن با ترس های خودتان در درمان اختلالات اضطراب اثربخش است. لکن تحقیق حاکی از آن است که مواجهه باید باملایمت صورت گیرد. بنابراین در یک تعامل یا فعالیت اجتماعی شرکت کنید که فقط بطور جزئی موجب اضطراب تان می شوند و بتدریج راه خودتان را به سمت پیشرفت بگشایید.
غلبه بر اضطراب اجتماعی یک سفر طولانی است و شکل گیری گذرگاههای عصبی جدید برای تعاملات اجتماعی مستلزم صرف زمان است. اگر اضطراب اجتماعی بطور پیوسته در زندگی روزانه تان اختلال ایجاد می کند، پس در جستجوی کمک حرفه ای به هر شکلی که احساس راحتی می کنید درنگ نکنید. این ها روش های ارزشمندی برای کمک جهت غلبه بر اضطراب اجتماعی تان هستند. اگرچه اضطراب اجتماعی مشابه یک مانع غیرممکن بنظر می رسد، اما غلبه بر آن خیلی ارزشمند است، بدین طریق می توانید بهترین بهره را از زندگی خودتان کسب کنید.
منبع؛ https://www.psychologytoday.com
ترجمه و تلخیص:غریب واحدی پور
I don't believe in love at first sight because my mother started loving me before seeing
me
Luffina Lourduraj
"من عاشق شدن در نگاه اول را باور ندارم زیرا مادرم عشق ورزیدن به مرا قبل از دیدنم آغاز کرد."
تنها راه جلوگیری از انتقاد,هیچ کاری انجام ندادن,هیچ چیزی نگفتن و هیچ کسی نبودن است."ارسطو"
بهترین آمادگی برای فردا حداکثر تلاش و بهترین عملکرد امروز است.
در هوای ابری دیگران رنگین کمان باشید
زندگی را جدی نگیرید.زیرا از آن زنده بیرون نمی آیید.
25درصد زندگی اتفاقات و 75درصد آن عکس العمل به این اتفاقات است.