تکنولوژی با اندکی کمک گرفتن از دی اکسید کربن آب گل آلود را قابل آشامیدن می کند
در عمل هر فردی که این مقاله را می خواند از نعمت آب آشامیدنی برخوردار است.اما در سراسر دنیا چنین نیست,تا جائیکه صدها میلیون نفر فاقد دسترسی به ابزارهای لازم جهت فراورش آب مورد نیاز برای نوشیدن هستند.
در تحقیقی جدید پژوهشگران از دانشگاه پرینستن و دانشگاه هاوایی شیوه جدید تولید آب آشامیدنی را توضیح دادند که بر خلاف درک عمومی از طریق ترکیب با دی اکسید کربن که خود یک آلاینده است بدست می آید.
سنگوو شن استادیار مهندسی مکانیک دانشگاه هاوایی به سایت Digital Trendsگفت:"ما گاز دی اکسید کربن را بعنوان وسیله ای برای برداشتن ذرات معلق استفاده کرده ایم."
"هنگامی که CO2در تماس با آب قرار می گیرد,به یون هایش تجزیه می شود که در نهایت به میزان کمی برق تولید می کند.با این وجود, این برق کم برای فشار آوردن بر ذرات معلق کفایت می کند.
ما از این اصل برای فیلتر کردن آب در هر حجمی  بصورت پیوسته و پر بازده استفاده می کنیم بدون از اینکه نیازی به فیلترهای متخلخل داشته باشیم."
ایده برداشتن یک لیوان آب از برکه یا رودخانه آلوده و سپس دمیدن دی اکسید کربن تحت فشار به درون آن برای بدست آوردن یک لیوان آب نوشیدنی شیرین بنظر غیرممکن است,اما دقیقا" همان چیزی است که شن می گوید گروه تحقیقاتی قادر به انجام آن هستند.
او با توصیف منبعCO2تحت فشار گفت;"یک تانک CO2کوچک را تصور کنید که با یک تپانچه رنگ پاش یا جریان جوش شیرین تزریق می شود."او یادآوری می کند که تکنولوژی همچنین می تواند برای مقاصد نظامی در مواردی که سربازان یک منبع آب آشامیدنی پاک ندارند مورد استفاده قرار گیرد.
(Source:Digital Trends)
ترجمه و تلخیص:غریب واحدی پور